Wij gebruiken cookies om de website naar behoren te laten werken en te analyseren. Lees meer over ons Cookie en Privacybeleid.

Rotterdam

visual

De Stad Rotterdam

Rotterdam is een grote Nederlandse havenstad en dominerend onderdeel binnen de gemeente Rotterdam. Rotterdam maakt deel uit van de Randstad en is gelegen in Zuid-Holland.

De haven van Rotterdam is veruit de grootste haven van Europa en de op drie na grootste haven ter wereld. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. 

De gemeente Rotterdam

Rotterdam is een grootstedelijke gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland en telt 644.618 inwoners (1 januari 2019, Bron: WikiPedia) op een oppervlakte van 319,35 km2 (waarvan meer dan een derde water). Hiermee is de gemeente op Amsterdam na qua inwonertal de grootste gemeente van Nederland. Wel heeft Rotterdam het grootste oppervlak van de Nederlandse grote gemeenten.

Het uitgaansleven telt vele cafés, voornamelijk rond het stadhuisplein, de Oude Haven Rotterdam, de Witte de Withstraat en het schouwburgplein. Daarnaast zijn er een aantal clubs en discotheken zoals de Hollywood Music Hall, de Thalia Lounge, Club Vie, Off Corso, Outland en Factory10. Buiten deze vaste locaties is Rotterdam een echte evenementenstad.

Wijken in Rotterdam

Rotterdam heeft een aantal verschillende wijken waar u als expat kunt wonen. Uiteraard kunnen wij u adviseren welke wijk het beste bij uw situatie past. De meest populaire wijken onder de expats zijn:

Hillegersberg

hier is bijvoorbeeld de Internationale Amerikaanse en Japanse school. Het heeft een oude dorpskern met een grote verscheidenheid aan winkels zoals designer shops, specialiteiten winkels en restaurants. Tevens is het nabij gelegen Plaswijckpark ontzettend leuk voor het hele gezin.

Prinsenland

is gelegen tussen Kralingen en Capelle aan den IJssel. De wijk is voorzien van een klein doch praktisch winkelcentrum. De wijk is geheel gericht op kinderen/families die dicht bij het centrum maar toch rustig willen wonen.

Kralingen

hier ligt het Kralingse Bos en -Plas, een manege en een golfbaan. Tevens is in deze wijk de Erasmus Universiteit gelegen waarvandaan tram 7 rechtstreeks naar het centrum rijdt. De wijk kenmerkt zich door de mix van moderne en historische gebouwen.

Kop van Zuid/ Wilhelminapier

raden wij aan voor expats die zonder gezin naar Rotterdam reizen en dicht bij het uitgaansleven van Rotterdam willen wonen. De hoogste wolkenkrabbers van Nederland zijn/worden hier gerealiseerd. De appartementen die hier beschikbaar zijn veelal gestoffeerd dus geschikt voor long stays.

Blijdorp

is een van de weinige, geheel intact gebleven vooroorlogse wijken, met veel voor die periode karakteristieke panden. In Blijdorp ligt ook de gelijknamige dierentuin en het Centraal Station bevindt zich op loopafstand. Verder vindt u in Blijdorp een leuke winkelstraat en het Vroesenpark.

Hoe kunnen we u helpen?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Rotterdam